Over de productie: TIJD is gebaseerd op de schilderijen van Edward Hopper. Deze muziektheater art productie gaat over het proces van ouder worden: Onze verwachtingen, onze gevoelens en onze ervaringen. Ben je gelukkig met wat je bereikt hebt in je leven? Wat zou je anders gedaan hebben? Wat zou je nog willen doen in je leven? Wat wil je bereikt hebben als je op je sterfbed ligt? Existentiële vraagstukken van jou en mij.
Creatives: Muziektheater art project door Ralph Kaper
Muziektheaterstuk TIJD 2020

De tijd onthult een zee van zonden en heelt geleidelijk alle wonden.

Over deze productie

TIJD is een muziektheater art productie bestaande uit kunst installaties, interviews, lezingen en uiteindelijk muziektheater performances. De kunst installaties zijn deconstructies van het hele verhaal waarbij elke art installatie vanuit een ander blikveld een deelthema uitlicht. De art installaties vormen samen de ruggegraat van het muziektheaterstuk TIJD dat uiteindelijk op de planken gebracht wordt.
Het ontwikkelen van deze art productie is een organisch proces. Centraal staat een holistische kijk op het leven.

Thema

Het muziektheater art project TIJD gaat over het proces van ouder worden, hoe we dat ervaren, wat we van het leven verwachten en wat we van het leven leren. Met daarbij onze verwachtingen, onze gevoelens en onze ervaringen.Het centrale thema van deze muziektheaterproductie is het proces van ouder worden. Ben je gelukkig met wat je bereikt hebt in je leven? Wat zou je anders gedaan hebben? Wat zou je nog willen doen in je leven? Wat wil je bereikt hebben als je op je sterfbed ligt? Existentiële vraagstukken van jou en mij.
Dit thema over ouder worden vormt de rode draad en wordt uitgediept door middel van interviews, lezingen, studiedag en een expositie blogposts en presentaties op YouTube. Lezingen, studiedagen over onderwerpen worden door KaperGerlings georganiseerd en staan op de KaperGerlings site. Interviews en blogposts over deze productie op deze website. Videofilms op het First Row Entertainment YouTube kanaal.

Edward Hopper

Deze muziektheater art productie is gebaseerd op verschillende tijdloze schilderijen van de bekende Amerikaanse kunstschilder Edward Hopper. 

Muziektheaterproductie
Muziektheatermaker Ralph Kaper schrijft het verhaal. Zijn moeder Leen Kaper-van der Hoeven had voor zij een herseninfarct kreeg een substantiële bijdrage geleverd qua verhaallijn en teksten. In de afgelopen jaren heeft het stuk kunnen rijpen.

Verhaal

Deborah zal een enorm geldbedrag erven als ze 21 wordt. Ze ontmoet een bankier Dennis waar ze verliefd op wordt. Haar oma is voogd en vertrouwt het niet.
Dennis maakt een boottocht met zijn vrienden en collega's en zal nooit terug komen. Iedereen heeft een motief en heeft zijn eigen verhaal wat er gebeurd zou zijn.
Pas op het laatst van deze wervelende 2 uur durende productie wordt duidelijk wat er gebeurd is!

Over First Row Entertainment

First Row Entertainment is gespecialiseerd in muziektheater. In de eigen muziektheaterproducties staan  de menselijke waardigheid, de menselijke verhoudingen, het samenleven en onze wereld waarin we leven centraal. De firma organiseert (muziek-)theaterentertrainment voor bedrijven, teams, particulieren en scholen. First Row Entertainment is sinds 2016 onderdeel van het KaperGerlings Instituut.

Contactinformatie

First Row Entertainment
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46

WhatsApp: Stel uw vraag via WhatApp

info@firstrow.nl
www.firstrow.nl
First Row Entertainment is bedrijfsonderdeel van het KaperGerlings instituut
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154

 

Social Media footer

Algemene voorwaarden voor meespelen

Inloggen